vaistai.lt

Šią savaitę dėl koronaviruso intensyviau bus testuojami septynių savivaldybių gyventojaiŠirvintose, Vilniaus rajone, Jonavoje, Vilniuje, Šalčininkuose, Radviliškyje ir Klaipėdos rajone sergamumas koronavirusine infekcija (COVID-19) yra didesnis nei likusiose šalies savivaldybėse, tad visą savaitę, t. y. nuo birželio 22 d. iki birželio 28 d., jų gyventojai profilaktiškai bus testuojami intensyviau.

daugiau

Labiausiai koronoviruso paveiktomis laikomos 47 valstybėsSveikatos apsaugos ministerija (SAM) skelbia sąrašą valstybių, iš kurių birželio 22 – 28 dienomis užsieniečiai į Lietuvą galės atvykti be jokių apribojimų, t. y. izoliuotis jiems nereikės. Jame – tos pačios 28 valstybės, kaip ir skelbta trečiadienį.

daugiau

Lietuvoje – 1801 koronavirusu užsikrėtęs žmogusNacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) duomenimis, šiuo metu Lietuvoje yra patvirtintas 1801 užsikrėtimo koronavirusine infekcija (COVID-19) atvejis. Šie duomenys surinkti iš visų laboratorijų, kuriuose šie tyrimai atliekami.

daugiau

Į Lietuvą be jokių apribojimų ir toliau galės atvykti užsieniečiai iš 28 šaliųSveikatos apsaugos ministerija (SAM) skelbia sąrašą valstybių, iš kurių birželio 22 – 28 dienomis užsieniečiai į Lietuvą galės atvykti be jokių apribojimų, t. y. izoliuotis jiems nereikės. Jame – tos pačios 28 valstybės, kaip ir skelbta trečiadienį.

daugiau

Lietuvoje – 1798 koronavirusu užsikrėtę žmonėsNacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) duomenimis, šiuo metu Lietuvoje yra patvirtinti 1798 užsikrėtimo koronavirusine infekcija (COVID-19) atvejai. Šie duomenys surinkti iš visų laboratorijų, kuriuose šie tyrimai atliekami.

daugiau

Tarptautinės asociacijos pritarė rekomendacijoms dėl COVID-19 valdymoES Bendrųjų veiksmų SAUGŪS SVEIKATAI VARTAI (EU HEALTHY GATEWAYS Joint Action), kuriuose Lietuvai atstovauja Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos, partneriai parengė rekomendacijas „KAS, KUR, KAIP.

daugiau

Lietuvoje – 1792 koronavirusu užsikrėtę žmonėsNacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) duomenimis, šiuo metu Lietuvoje yra patvirtinti 1792 užsikrėtimo koronavirusine infekcija (COVID-19) atvejai. Šie duomenys surinkti iš visų laboratorijų, kuriuose šie tyrimai atliekami.

daugiau

Į koronaviruso itin paveiktą Armėniją išvyko humanitarinę pagalbą šaliai teiksianti lietuvių komandaĮgūdžiai gydant ir slaugant koronavirusine infekcija (COVID-19) sergančius ligonius ir ekspertinė patirtis valdant koronaviruso sukeltą ekstremalią situaciją – su tokiu bagažu šiandien iš Zoknių į Armėnijos sostinės Jerevano oro uostą pakilo Karinių oro pajėgų transporto lėktuvas „Spartan“.

daugiau

Svarbi informacija apie vaistą deksametazonąValstybinė vaistų kontrolės tarnyba (VVKT) informuoja, kad britų mokslininkai apibendrino klinikinio tyrimo „Recovery“, kurio metu buvo vertinami įvairūs galimi COVID-19 ligos gydymo būdai, duomenis. Tyrimo metu buvo vertinamas ir koronavirusinės infekcijos gydymo efektyvumas deksametazonu. Paaiškėjo, kad šis vaistas itin veiksmingas gydant sunkia koronavirusinės infekcijos forma sergančius pacientus.

daugiau

Patariama, kaip elgtis grįžusiems iš koronaviruso paveiktų šaliųSveikatos apsaugos ministerija (SAM) parengė rekomendacijas, kaip elgtis iš labiausiai koronaviruso (COVID-19) paveiktų šalių grįžusiems Lietuvos piliečiams ar iš jų atvykusiesiems užsieniečiams. Numatyta, kad tiek Lietuvos piliečiai, tiek iš minėtų šalių grįžę užsieniečiai per 48 valandas nuo atvykimo privalo užsiregistruoti, užpildydami Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) anketą. Izoliacija jiems nėra privaloma, tačiau rekomenduojama.

daugiau
2121 - 2130 iš 2442 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  211 212 213 214 215 216 217 218 219 220  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos